Foundation

Grote sterfte onder jongvolwassenen in Mdawi door aids 
Honderden kinderen in de regio Mdawi aan de voet van de Kilimanjaro zijn wees. Hun ouders zijn overleden aan aids of andere ziekten, of uit angst of schaamte gevlucht omdat ze hiv-besmet zijn geraakt. Op dit moment is 45% van de inwoners in de regio jonger dan 15 jaar, vanwege de grote sterfte onder (jong)volwassenen.

Door deze extreme omstandigheden zijn er te weinig mensen die voor de weeskinderen in hun gemeenschap kunnen zorgen; de groep werkende mensen is simpelweg te klein om voor iedereen inkomsten te kunnen genereren. De slopende ziekte aids treft niet alleen de actieve beroepsbevolking, steeds meer kinderen worden ook slachtoffer.

Klik hier als je meer wilt weten over hiv/aids bij kinderen.

Inspiratie voor de oprichting van de stichting Children of Kilimanjaro
Allen Lekey, een dominee in Mdawi, heeft in 1996 het Mdawi Orphans Care project opgericht. Met internationale hulp is hij erin geslaagd de weeskinderen uit zijn regio een basisschoolopleiding te bieden. Mirna Robert kwam in Tanzania met dit project in aanraking. Door het zichtbare succes van het project en de enorme inzet van lokale vrijwilligers als Allen Lekey, raakte zij geïnspireerd om in 2006 in Nederland de stichting Children of Kilimanjaro op te zetten. Zo kunnen wij vanuit Nederland ook een bijdrage leveren.

 

Cookie-instellingen