About us

Onze medewerkers stellen zich hieronder aan u voor.

Mirna Robert – Du Ry van Beest Holle
Oprichter en voorzitter

In 2003 was ik voor wetenschappelijk onderzoek in Tanzania en ben ik, als één van meerdere internationale vrijwilligers, bij het project in Mdawi betrokken geraakt. Al snel groeide deze “Nederlandse tak” zowel in aantal vrijwilligers als in financiële ondersteuning dusdanig dat ik er verstandig aan deed om een stichting op te richten; in 2006 was de Children of Kilimanjaro Foundation een feit. Sindsdien zetten we ons met meer dan tien vrijwilligers in om de weeskinderen op de Kilimanjaro een goede toekomst te geven. In het dagelijks leven heb ik jaren als arts epidemioloog bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gewerkt, waar ik vooral onderzoek deed naar het vogelgriepvirus. Inmiddels ben ik overgestapt naar een vaccin producent, waar ik de veiligheid en werkzaamheid van het meningitis vaccin onderzoek. Peter (hieronder) en ik hebben twee jongens, geboren in 2009, en we hopen snel een keer met z'n vieren naar Tanzania te kunnen gaan.

Peter Robert
Voorzitter (tot 2013)

Nadat ik vanaf 2006 penningmeester was, werd ik in 2008 voorzitter van de stichting. Ik ben op een hele bijzondere wijze bij de stichting betrokken geraakt. In 2006 heb ik Mirna, nu mijn vrouw, leren kennen. Zij was op dat moment in de oprichtingsfase van de stichting. Eind 2006 zijn we naar Tanzania gereisd om het project te bezoeken. Een bijzondere ervaring voor ons allebei. Ten eerste voor mij om te ervaren waar Mirna over sprak en ten tweede voor Mirna om dit met mij te delen. Ik ben enorm trots op wat ze tot nu toe heeft bereikt. Vanuit die motivatie en de mogelijkheden die wij hebben om kinderen een betere toekomst te bieden lever ik mijn bijdrage aan de stichting. In het dagelijks leven werk ik als Hoofd Business Development bij Damen Shipyards. Vanwege mijn drukke werkzaamheden aldaar, heb ik mij in 2013 helaas als vrijwilliger uit de stichting moeten terugtrekken. Maar achter de schermen ben ik zeker nog actief betrokken en we gaan met ons hele gezin graag naar Mdawi.

Reinier Dorrepaal
Penningmeester (sinds 2012)

Allen Lekey
Lokale projectleider

Marion Sumari-de Boer
Werkgroep gezondheid (tot 2013)

Ik ben verantwoordelijk voor de coördinatie van het gezondheids-project. Sinds november 2010 woon ik Moshi (Kilimanjaro, Tanzania). Ik werk als post doctoraal onderzoeker in het KCMC in Moshi. Daar doe ik o.a. onderzoek naar verbetering van tuberculose-behandeling. Ook ben ik hoofd van de data-unit wat betekent dat ik moet zorgen voor een juiste verwerking en opslag van onderzoeksdata. In 2007 heb ik onderzoek gedaan naar therapietrouw bij hiv-patiënten in de regio Kilimanjaro. In die periode heb ik veel inzicht gekregen in de hiv-epidemie en de gezondheidszorg in Kilimanjaro.

 

 

Cookie settings